Selecteer de taal

header7

CHILI - ARGENTINIË ANDES- PATAGONIË.

Inschrijven? klik hier.


Photo credits: Erik Helleman en Mik van den Noort


Een autoreis van noord naar zuid door de Patagonische Andes, over de Chileense 'Carretera Austral' en de beroemd-beruchte Argentijnse 'Ruta 40', waarbij je tot vier maal toe een landsgrens oversteekt..

Een onvoorstelbaar mooie reis, langs zeearmen en meren, langs gletschers, over paswegen, op avontuurlijke ferries, door berggebieden, langs rivieren, vulkanen, oerwouden en pampas,.

Reisduur: 24 dagen uit en thuis Amsterdam - (mogelijkheid tot uitbreiding, zie onderaan)

Reisperiode (advies): laat november tot  half maart  (zomer op het zuidelijk halfrond)


Prijs:  7.450,= Euro per deelnemer.

Inclusief vlucht (KLM, direct met één stop onderweg in Buenos Aires) binnenlandse vluchten, autohuur (4X4) 19 dagen, pick-up en drop-off kosten auto, volledige autoverzekering, tweede bestuurder, alle accomodaties, ontbijt, ferry's, een asado (vleesroosterij met maaltijd) en een boottocht. 

Exclusief brandstof, lunch, avondmaaltijd, dranken, persoonlijke uitgaven, fooien, excursies/entree nationale parken, parkeer-, tol-, eventuele huurtermijnoverschrijdingskosten  en overige autogerelateerde kosten, boekingskosten (25,= EURO), biidrage calamiteitenfonds (2,50 EURO) afkoop eigen-risicodeel autoverzekering.(aan te raden) 


HIGHLIGHTS:

Santiago -  Torres del Paine (drie dagen) - waanzinnige fjorden- en merenlandschappen - Straat Magellaan - Lanin Vulkaan - pampa's - Parque Nacional Pumalin - El Salto Grande (waterval) - el Ventisquero de Colgante- Valle des Exploradores- Tortel- El Calafate - Parque Patagonia- Fitz Roy- Lago Argentino - Bariloche -Parque Nacional Los Glaciares- Perito Moreno gletscher- en nog heel veel meer.

Jullie zien de gevolgen van gigantische vulkaanuitbarstingen en bosbranden, auracana's, lupinen, gunnera's, bamboe, brem, firebush, guanaca's, nandoes, pinguïns, flamingos, dolfijnen en orca's

Uiteraard zit je niet de hele tijd achter het stuur.  De rugzakjes gaan mee - lopen in de nationale parken is natuurlijk een must en daar is ook tijd voor ingeruimd.


Photo credits: Erik Helleman en Mik van den Noort

Jullie kunnen de reis naar behoefte uitbreiden met een bezoek aan Buenos Aires, de Atacama woestijn, Kaap Hoorn, Iguazu of Antarctica.


Afbeeldingsresultaat voor toyota 4 runner
Toyota 4Runner       

 

REISPROGRAMMA van dag tot dag


DAG 1 en DAG 2:

VLUCHT AMSTERDAM-SANTIAGO

Vlucht KL 701 van Amsterdam naar Santiago de Chile, met stopover in Buenos Aires

vertrek 21;15 h., aankomst 10: 05 h. dag 2

Tijdverschil Chili-Nederland: vijf uur.

Transfer hotel Santiago. Rest van dag om zelf de stad te verkennen.

 

DAG 3 SANTIAGO-TEMUCO-PUCON 1.5 h.

Ochtendvlucht naar Temuco, alwaar pick-up auto. Vandaar 100 km. rijden naar Pucon, een gezellig stadje met thermische baden aan een mooi meer.

 

DAG 4 PUCON

Eigen invulling. Tip: bezoek de lava tubes aan de voet van de Villarica vulkaan.

 

DAG 5 PUCON – SAN MARTIN DE LOS ANDES 3h.

Via de indrukwekkende Paso Mamuil Malal verlaat je Chili. Om door oeroude auracaria bossen len angs de Lanin vulkaan het bijna 'Zwitsers' aandoende stadje San Martin de los Andes aan het Lago Lacar te bereiken.

 

DAG 6 SAN MARTIN DE LOS ANDES – PETROHUE 4h.

Langs de vele meren van dit gebied naar Villa La Angostura. Veel mooie uitzichten onderweg. Grens Chili. Over de 'red interlagos' langs de waterval alto Grande naar het gehucht Petrohue.

 

DAG 7 PETROHUE-HORNOPIREN 4 h.

De Carretara Austral, eerste rijdag! Langs het Lago Llanquihue naar La Arena, vervolgens met de pont (45 min.) over tracks naar Hornopiren, een klein Chileens stadje aan de Golfo de Ancud.

 

DAG 8 HORNOPIREN – CALETA GONZALO 6 h. (varend)

Dit is feitelijk een cruise, langs een onvergetelijk mooie kust. Je komt in het hart van het Parque Pumalin, een zeer bijzonder regen/oerwoud.

 

DAG 9 CALETA GONZALO

Talloze prachtige wandelmogelijkheden in het park, oude cypressen, indrukwekkende watervallen: het is er allemaal.

 

DAG 10 CALETA GONZALO – PUYUHUAPI 4.5 h.

Door het verwoeste gebied van de een paar jaar geleden uitgebarsten vulkaan Chalten, langs vele watervallen en en woeste rivieren. Langs de hangende gletscher Ventisquero de colgante, overnachting aan de oever van het fjord.

 

DAG 11 PUYUHUAPI – COYHAIQUE 4.5 h.

Varens, bamboe, watervallen, gletschers, lupinen, brem, fuchsia: een prachtige route met veel fotomomenten.

 

DAG 12 COYHAIQUE – PUERTO TRANQUILLO 5.5 h.

De vallei van de vulkaan Hudson is bij een uitbarsting een paar jaar gelden totaal met gloeiend hete as gevuld. Langzaam keert de vegetatie terug. Houten huisjes en houten kerkjes naar Oosteuropees voorbeeld zijn kenmerkend voor deze schilderachtige streek.

Vertrek vroeg en maak in de middag een boottocht naar de marmergrotten-zeer de moeite waard.

 

DAG 13 PUERTO TRANQUILLO – COCHRANE 2 h.

Rij door de Valle des Exploradores, met aan het einde een onvergetelijk uitzicht op de gigantische hoogtegletschers van de Campo de Hielo Norte. Daarna terug, en langs het diepblauwe Lago General Carrera langs de Rio Baker Je zult nu kennismaken met het Parque Patagonia

 

DAG14 COCHRANE - ESTANCIA LA ANGOSTURA 3.5 h.

Door het beroemde Parque Patagonia , gesticht door Doug en Kris Tompkins. Overnachting in Cochrane. Als je deze dag vroeg op pad gaat, kun je doorrijden tot aan Tortel, een nederzetting 'aan het  einde van de wereld', die in de baai helemaal op palen gebouwd is. 

 

DAG 15 ESTANCIA LA ANGOSTURA – EL CHALTEN 6 h.

Weer een pampadag – met Fitz Roy op het einde. Als het zicht goed is, dan kun je na de afslag bij El Chalten het massief al zien. De 'weg' is hier en daar lastig en je begint de bodemvrijheid van je wagen op prijs te stellen.. El Chalten is een wintersportplaats aan de voet van Fitz Roy Je bent hier voor het eerst weer even in de 'echte' bewoonde wereld.

 

DAG 16  EL CHALTEN – EL CALAFATE 3.5 h.

Langs Lago Viedma en Lago Argentino naar El Calafate. De Andes, de hoge gletschers en de azuurblauwe meren blijven fascineren. Veel fotomomenten. El Calafate, uitgangsbasis voor het bezoek aan de Perito Moreno gletscher, is niet geheel toeristenloos. Daar staat tegenover dat het talloze gezellige bars en goede restaurants heeft.

 

DAG 17 EL CALAFATE

Rij naar het Parque Nacional Los Glaciares (20 km.) voor een bezoek aan de immense ijsmuur van de Perito Moreno. Je kunt zelfs een mini-trek over het ijs boeken, of met een bootje van onderaf bekijken hoe de immense stukken ijs -letterlijk- naar beneden donderen. Deze 'safari nautico' tot onderaan de voet van de gletscher is in de prijs begrepen.

 

DAG 18  EL CALAFATE -TORRES DEL PAINE 6 h.

Met een boog achter de Andes langs, om uit te komen bij Torres del Paine. Je ziet guanaco's (een lamasoort) , condors en nandoes (struisvogels). Het wereldberoemde Torres del Paine is een bergmassief dat steil uit het land omhoog rijst. De 'torres' (torens) en de 'cuernos' (horens) zijn gigantische, gestolde magmakernen van alláng verdwenen vulkanen.

 

DAG 19 en DAG 20  TORRES DEL PAINE

Verken het uitgestrekte park te voet of met de auto. Wij voorzien je graag van tips.

  

DAG 21 TORRES DEL PAINE – PUNTA ARENAS 5.5 h.

Rit via Puerto Natales. Je kunt onderweg de grot van de 'Milodon', een gigantische prehistorische luiaard, bezoeken. Vanaf het Seno Ultimo Esperanza (meer) prachtige uitzichten op het bergmassief van Balmaceda.  Uitzicht op Straat Magellaan en Vuurland. En: uitstekende koffieshops.

 

DAG 22 PUNTA ARENAS - SANTIAGO

Vroeg naar het vliegveld van Punta Arenas, om de auto af te geven. Vlucht naar Santiago, (3h.15 minuten) alwaar hotel bij het vliegveld.

 

DAG 23 en DAG 24   VLUCHT SANTIAGO - AMSTERDAM

Vroeg naar het vliegveld van Punta Arenas, om de auto af te geven. Vlucht naar Santiago, (3h.15 minuten) alwaar hotel bij het vliegveld.

 

Aankomst AMSTERDAM KL 702    09:55 h.

 

Totale gemiddelde rijtijd: 76.5 uur. Totale gemiddelde vaartijd (ferries) : 7 uur. 

Inschrijven? klik hier.

Prijs- en andere wijzigingen voorbehouden.